Jdi na obsah Jdi na menu

Zápis č.4/2019

28. 10. 2019

Zápis č. 4/2019 ze zasedání osadního výboru

pro městskou část Hylváty a Dukla, konaného dne 13. 8. 2019

 

Přítomni: Mgr. Petr Lipenský, Oldřich Kašpar, Mgr. Lenka Tomiková,

                 Mgr. David Jirout,

Omluveni: Mgr. Lenka Podzimková, Mgr. Lenka Podzimková, Bc. Radek Mačát

Nepřítomni: -----

Hosté: Mgr. Pavel Svatoš, Ing. arch. Martin Pavlun

 

Program:

 

1. Seznámení s návrhem Urbanistické studie lokality sídliště Hylváty

2. Různé

 

Ad 1.

Na setkání představil Ing. arch. M. Pavlun členům osadního výboru a panu místostarostovi návrh analytické části Urbanistické studie lokality sídliště Hylváty. Cílem studie je revitalizace území (sídliště) jako celku. Studie má zaujmout Město Ústí nad Orlicí a to následně s ohledem na vyhlášené dotační tituly zahájí jednotlivé etapy revitalizace.

 

Podkladové materiály pro studii poskytlo Město Ústí n. O., jednotlivé odbory MÚ, ČSÚ a další zdroje. Proběhlo též dotazníkové šetření na místě. Navrhovaný závěr studie uvádí hlavní klíčové problémy sídliště, např.: nedostatek míst k parkování, vybavení dětských hřišť, nedostatek místa ke sběru odpadu.

Osadní výbor vítá aktivity vedoucí ke zlepšení prostředí pro život v oblasti sídliště. Návrh studie bude projednán Radou města Ústí nad Orlicí v září 2019.

 

Ad 2.

Členové OV se seznámili s dopisem, který jim byl předán panem místostarostou. Týká se právě plánované úpravy prostředí v lokalitě sídliště a jsou zmiňovány právě nedostatky, které obsahuje navrhovaná urbanistická studie.

 

S ohledem na velmi omezené možnosti instalace dalších herních prvků v lokalitě sídliště Hylváty (velké množství inženýrských sítí), osadní výbor zvažuje v dalším období zaměřit se na zvýšení počtu herních prvků na hřišti Pod kuželnou.

 

Tento dokument je upraven v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Případné podněty a náměty pro činnost OV v lokalitách Hylváty a Dukla je možné v písemné podobě vhazovat do poštovní schránky umístěné na budově Kampeličky č. p. 221 (budova vedle ZŠ), nebo do schránky pod vývěskou (Dukla) či předat osobně přímo některému z členů osadního výboru.

 

www:   ovhylvaty.estranky.cz

E-mail: osadnivybor.hylvaty@seznam.cz

Projednán zápis z jednání:

Přítomni: 4,  Pro:  4,    Proti: 0,    Zdržel: 0

 

V Ústí nad Orlicí dne 13. 8.  2019

 

                                                                                                                             Schválil: Mgr. Petr Lipenský